Apotheek Tabaksteeg

Apotheek Tabaksteeg

Willem Alexanderhof 1 3832 JN Leusden Tel:033 433 3282

Welkom bij Apotheek Tabaksteeg

Om u nog beter van dienst te zijn, zijn wij nu ook bereikbaar via internet. U kunt op onze website 24 uur per dag informatie krijgen over geneesmiddelen en gezondheid. Ook hebben wij een uitgebreide zelfzorgwijzer online met advies over het gebruik van vrij verkrijgbare zelfzorgmiddelen bij een aantal veel voorkomende aandoeningen.

Wat vindt u verder op onze website? Lees over ons team, onze openingstijden en hoe en waar u ons kunt bereiken.

Uw apotheker

Dhr. Süleyman Gönen, MSc

BIG: 19918343417

 

K.v.K. nummer: 31048975

Adresgegevens

Willem Alexanderhof 1
3832 JN Leusden

Tel: 033 433 3282
E-mail: info@apotheektabaksteeg.nl

DE STAKING VAN 23-27 DECEMBER GAAT NIET DOOR. DE APOTHEEK IS GEOPEND VOLGENS DE REGULIERE TIJDEN.

1e Kerstdag en 2e Kerstdag is de apotheek gesloten

 

Sinds kort hebben wij een medicijnkluis! U kunt voortaan 24/7 uw medicatie ophalen. Kom even langs om in te schrijven!

 

U kunt ons ook bereiken via WhatsApp!

Voor overzicht contracten zorgverzekeraars, zie onderstaande link

Overzicht contracten zorgverzekeraars

Medische Encyclopedie

Inhoud

Reisziekte

Wat is reisziekte?

Met reisziekte bedoelen we wagenziekte, zeeziekte en luchtziekte. 

  • U wordt dan ziek tijdens een autorit, op een boot of tijdens een vliegreis. 
  • In de bus, tram, trein of lift kunt u er ook last van hebben.

Om reisziekte te krijgen hoeft u niet altijd te reizen. U kunt er ook last van hebben in draaimolens, op schommels of in achtbanen. U kunt er zelfs last van krijgen als u helemaal niet beweegt. Bijvoorbeeld tijdens het gamen. Of als u met een 3D-bril een film kijkt op een groot scherm. 

Soms kunt u al ziek worden door te denken aan een reis. U wordt bijvoorbeeld misselijk als u denkt aan een autorit.

Als u zelf de auto, de boot of het vliegtuig bestuurt heeft u meestal geen last van reisziekte. 

Reisziekte kan geen kwaad. Het gaat vanzelf weer over als de reis of activiteit gestopt is.

Reisziekte is wel vervelend. U kunt zich er erg ziek door voelen. 

Kinderen hebben vaker last van reisziekte dan volwassenen.

Kan ik er zelf iets tegen doen?

Wat kan de apotheker voor mij doen?

Het kan gebeuren dat u of uw kind ondanks voorzorgsmaatregelen last houdt van reisziekte. Uw apotheek heeft een aantal vrij verkrijgbare medicijnen om dit te voorkomen.

  • Duurt de reis langer dan 4 uur, dan kunt u het beste een medicijn met meclozine of cinnarizine in combinatie met chloorcyclizine kiezen.
  • Meclozine en cinnarizine hebben het nadeel dat je er suf van wordt. Zoekt u een middel dat niet versuft, dan kunt u gemberpoeder proberen of kauwen op verse gemberwortel.

Meclozine kan zonder bezwaar worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Gemberpoeder kan bij zwangerschap en borstvoeding zonder bezwaar worden gebruikt.

Medicijnen tegen reisziekte kunnen reisziekte alleen voorkomen als u ze enige tijd voor uw vertrek inneemt. Bij lange bootreizen hoeft u ze alleen de eerste dagen te slikken. Uw lichaam raakt namelijk na enkele dagen gewend aan de lichte schommeling van de boot. Bij ruw weer kunnen de verschijnselen terugkomen. U kunt dan het beste meteen weer een tabletje nemen.

Uw apotheker zorgt ervoor dat u uw medicijnen goed en veilig kunt gebruiken. Het maakt niet uit of u een medicijn korte tijd of langdurig nodig heeft.

  • Receptcontrole

De apotheker controleert elk recept. Bijvoorbeeld: is het juiste medicijn voorgeschreven en meegegeven, is de dosering goed, kan het medicijn samen met andere medicijnen die u gebruikt. Als het nodig is, overlegt uw apotheker met uw huisarts of specialist.

  • Overzicht van uw medicijnen

Uw apotheker houdt bij welke medicijnen u gebruikt. U kunt in de apotheek altijd om een overzicht van uw medicijnen vragen. Dit kunt u bijvoorbeeld meenemen als u uw specialist bezoekt, in het ziekenhuis wordt opgenomen of naar het buitenland gaat.

  • Delen van informatie over uw medicijnen met andere zorgverleners

Uw apotheker, huisarts en het ziekenhuis kunnen informatie over uw medicijnen met elkaar delen als dat nodig is voor uw behandeling. Dit mag alleen als U daar toestemming voor geeft.

  • Begeleiding bij nieuwe geneesmiddelen

Krijgt u een medicijn dat u in de afgelopen 12 maanden niet hebt gebruikt? Dan krijgt u extra uitleg over deze medicijnen.

  • Ondersteuning als u uw medicijnen weleens vergeet in te nemen

De apotheker heeft daar hulpmiddelen voor. Als uw zorgverzekeraar toestemming geeft, kan uw apotheker uw medicijnen per dag en per tijdstip van inname in aparte zakjes voor u laten verpakken.

  • Persoonlijk gesprek over uw medicijnen

Heeft u vragen over uw medicijnen, of problemen met het gebruik? Bijvoorbeeld moeite met slikken van medicijnen, openmaken van de verpakking, of last van een vervelende bijwerking? Vraag uw apotheker om een persoonlijk gesprek. Hij kijkt dan samen met u welke mogelijkheden er zijn om uw probleem te verhelpen.

  • Medicatiebeoordeling

Uw apotheker en huisarts kunnen u uitnodigen voor een gesprek over uw medicijnen. Dit is mogelijk bij patiënten ouder dan 65 jaar die langdurig meer dan 5 medicijnen gebruiken. Samen met u bespreken ze of er verbetering mogelijk is. Als u bijvoorbeeld last hebt van bijwerkingen van een medicijn kan het soms vervangen worden door een ander medicijn.

  • Zelfzorg

Bij de apotheek kunt u terecht voor advies over medicijnen die u zonder recept (= zelfzorgmedicijnen) kunt kopen, voor verbandmiddelen en cosmetica. De apotheek kan zelfzorgmedicijnen voor u opnemen in uw medicatiedossier. Dan kan de apotheker controleren of u ze veilig samen met uw receptmedicijnen kunt gebruiken.

  • Bezorgservice

Bent u moeilijk ter been? Informeer bij uw apotheek of zij uw medicijnen bij u thuis kunnen bezorgen.

In welke gevallen kan ik beter naar de huisarts gaan?

Welke medicijnen worden gebruikt bij

Antihistaminica
Antihistaminica zijn medicijnen tegen allergie. Daarnaast blokkeren antihistaminica de prikkeling van het braakcentrum. Hierdoor nemen misselijkheid en braakneigingen af. Voorbeelden zijn cinnarizine, cinnarizine in combinatie met chloorcyclizine en meclozine.

Scopolamine
Scopolamine kan symptomen van reisziekte, bijvoorbeeld misselijkheid en braken, voorkomen. Het is op recept verkrijgbaar in pleisters.

Terug naar overzicht